Köket & Vi

Köket & Vi

 

Vi är tre kvinnor som bor i Stockholms mellersta skärgård, alla har jobbar i olika områden inom livsmedelsindustrin. Vi kände att det vore bra med en verksamhet som kan fungera året runt. Där det finns arbetskamrater och ett samarbete med andra företagare. En sådan arbetsplats fanns inte, så det byggde vi upp.

 

Lena Salomonsson: Vår köksmästare och recept & catering ansvarige. Lena har 30 års erfarenhet som kock. Hon är även utbildad Sommelier och har både varit anställd och drivit eget.

 

Catarina Zederman: Ansvarar för marknadsföring och PR.  Med bakgrund inom barnomsorgen, som konferenskoordinator och utbildad informatör.

 

Cilla Heurlin: Vårat ansikte utåt. Hon ansvarar för all införsäljning och prat i telefonen. Cilla har en bakgrund som kallskänka i krogkök, som jordbrukare och mycket annat

Köket

 

Vi har byggt upp ett produktionskök på Svartsö, en ö i mellersta skärgården i Värmdö kommun.

Ett rationellt och godkänt produktionskök med möjligheter att förädla de produkter som odlas/föds upp i skärgården och i närområdet. Möjligheter att ”exportera” varor in till Stockholm för att kunna trygga en produktion året runt, inte bara vara beroende av besöksnäringen under sommaren.

 

Vårat mål är att ha ett nära samarbete med skärgårdsproducenter Varor vi köper in ska i så stor utsträckning som möjligt vara ekologiska och komma från närliggande producenter från öarna och fastlandet. Vi strävar även efter att köpa in ekologiska varor i så stor utsträckning som möjligt från övriga leverantörer.

Vi vill möjliggöra att skapa arbeten inte bara för oss själva, utan också för andra i skärgården. Timanställda under högsäsong, extra vid speciella tillfällen, sommarjobb och skolpraktikanter.

 

 

Investeringsbidrag

 

Vi sökte och fick investeringsbidrag från Länsstyrelsen. Det har vi använt till att inreda en del av köket

 

 

Godsbrygga

 

Vår nya godsbrygga är klar. Medfinansiärer är Länsstyrelsen inom projektet Ö för Ö