Örätts tankar om Barnmat

Bra Mat Från Stockholms Skärgård

Som hemlagat, fast köpt

Örätts barnmat är lagad med tanke på liten produktion och riktigt bra råvaror. Vi tänker närodlat, ekologiskt och så miljösmart som möjligt. Vi vet att det kostar, men det tycker vi det är värt. Våra små barn är framtiden och de är värda det bästa. God hälsa bygger man från start genom kärlek, bra mat och motion.

 

Örätt har som mål att bygga ett produktionskök i Stockholms skärgård på ön Svartsö, tills det står klart producerar vi vår barnmat i ett kök i Stockholm. Vår tanke med närodlade och bra råvaror utgår ifrån skärgården med omnejd. Vi vill ju gärna att vårt landskap ska hållas öppet och tror på att transporterna av livsmedel hålls så korta som möjligt för miljöns skull. Att producera livsmedel i mindre skala, både råvarorna och tillagning ger hög närvaro i maten. Det märks, inte minst på smaken.


Våra Örätter för barn bygger på rena smaker ifrån så ren mat som möjligt. Vi tycker om att se varifrån våra råvaror kommer och stå lantbrukarna nära. Det känns tryggt och vi kan stå för vår mat. Att slippa tillsatser i barnmaten och att kunna servera de små smaklig mat i ett trevligt upplägg är roligt för oss. Vi tror också att det uppskattas av de små att få äta på ”samma” sätt som vi vuxna men mer anpassat i innehåll efter små magar och mindre tänder. Steget känns inte heller så stort till ”vanlig” mat om de små är vana att äta mat som är färsk och åtskild på tallriken. Man blandar efter behag under måltiden.


Att vara vänlig mot vår natur och miljön känns viktigt för oss. Det är ju i den vi bor och trivs. Vår tanke är göra produktionen, transporterna och förpackningarna med så liten inverkan på miljön som möjligt. Vi bygger produktionsköket på Svartsö energieffektivt och satsar på återvinning av energi och förhoppningsvis solceller i framtiden. Vårt vatten är avsaltat vatten från havet så vi inte slösar på det lilla färskvatten vi har i Skärgården. Vi söker efter transporter som är miljöcertifierade och förpackningarna har vi valt ut efter miljövänlighet.


Välkomna att bjuda era små på den maten vi tror är bra för dem och dessutom smaklig.


Catarina, Lena och Cilla