Barnmat

Bra Mat Från Stockholms Skärgård

Grynnans Kycklingrätt

Apelsinkyckling med Persiljekryddad Couscous och Broccolipuré

  Kycklingen är från Hagby Gård. En kycklinguppfödare utanför Västerås som föder upp sina djur i en liten skala och med omtanke kring djuren. Grönsakerna är Svenska och ekologiska. Couscousen och Apelsinerna är ekologiska.

Kryddat med Örätts egen grönsaksbuljong!

Kaptens Lammrätt

Lammsauté med Smörböna & Palsternacksmos och Majspuré

  Lammet är ifrån Stockholms Skärgård där de gått och betat på våra öar. Vi köper det genom Ö-slakt ett lokalt slakteri på Värmdö. Grönsakerna, palsternackan och smörbönorna är ekologiska.

Kryddat med Örätts egen Grönsaksbuljong!

Bojens Vegetariska Rätt

Linsgryta med Rotsaksmos och Grön Ärtpuré

  Linserna är ekologiska och i grytan finns också ekologisk blomkål, zucchini och tomat. De gröna ärtorna är ekologiska. Potatisen och rapsolja är från Säby Gård på Ingarö. De odlar all sin potatis och rapsolja på Värmdö. Den fina och hälsosamma rapsolja pressas och lagras hos dem på Säby Gård.

Kryddat med Örätts egen grönsaksbuljong!


Skeppets Köttfärsrätt

Gräddig Köttfärssås med Risoni och Morotspuré

  Nötköttet är från Skärgårdskött, de håller vårt landskap öppet och bönder sysselsatta. Även här köper vi in från Ö-slakt. Risonin är en lämplig pasta för de små eftersom "stråna" är så pass små, som ris i storleken. Moroten är Svensk och ekologisk. I alla grönsakspureér finns det rapsolja från Säby Gård för att rapsoljan innehåller de nyttiga och viktiga fleromättade fetterna som Omega 3 och Omega 6.

Kryddat med Örätts egen Grönsaksbuljong!

Jollens Torskrätt

Torsk i gräddig Dillsås med Potatismos och Morotspuré

  Torsken är Isländsk från ett miljöcertifierad och småskaligt fiske. Isläningarna har länge jobbat med en hållbar utveckling inom fisket så deras bestånd är idag välmående och stora. Potatisen är självklart från Säby Gård och morötter och dill är ekologiska.

Kryddat med Örätts egen Grönsaksbuljong!

Andra pris i Gastronomiska Hantverk 2018 har delats ut till Örätt